Gepost door: michielkoks | zaterdag, 5 april, 2008

Vietnam

Hallo allemaal

 

 

Zo, dat werd wel weer eens tijd! Sommige mensen krijgen het voor elkaar om iedere week een soort van dagboek bij te houden op hun weblog, maar tot die categorie kan ik niet gerekend worden geloof ik J

Sinds mijn laatste berichtje een aantal noemenswaardige dingen meegemaakt, die ik hieronder, in willekeurige volgorde, kort zal proberen te beschrijven.

 

Eind maart mijn 4e bezoek gehad, en deze keer waren het mijn ouders die op bezoek kwamen. Ze zouden een 2-weekse reis door China afsluiten met 4 dagen Hong Kong, waarbij ik als tourguide zou optreden. Maar behalve dat ze Hong Kong wilden bekijken, geloof ik dat ze het ook wel leuk vonden om hun zoon weer eens te zien…. Dat ging alleen niet zo soepel  en snel als gehoopt – we hadden namelijk afgesproken dat ik direct na mijn werk (rond 7uur) naar hun hotel zou komen, maar omdat er het een en ander was uitgelopen en ingeleverd moest worden, werd dat pas half twee ‘s nachts! Maar het wederzien was er niet minder goed om. De volgende dagen een beetje pech gehad met het weer, veel bewolking en weinig zon, maar heb een erg leuke tijd gehad, en het was erg leuk om te laten zien waar ik ze al vaker over had verteld via skype. Onder andere natuurlijk laten zien waar ik woon, werk (terwijl ik nog wat last minute dingen aan het werken was, hebben zij in alle rust wat rapporten kunnen doornemen) verder een tripje naar de Peak, wandelingetje door Countrypark, gevolgd door een bezoek aan Mong Kok, lekker gegeten, etc, etc. Zoals ik zei, 4 erg leuke dagen.

 

Op het werk gaat het allemaal nog steeds goed. Op het moment erg druk en draai veel overuren (die helaas niet worden uitbetaald). China staat natuurlijk erg in de picture als booming economy, maar wat velen waarschijnlijk niet zullen weten is dat Vietnam aardig meedoet en op een respectabele 2e plek staat in de lijst met werelds snelst groeiende economieën (na China dus). Naast dat we veel projecten in China doen, richten  we ons dus ook op Vietnam en hebben daar nu een aantal projecten lopen. Een aantal weken geleden ging ik een biertje drinken met mijn baas en de general director van Hyder-Hanoi, toen ze me ‘on the spot’ zetten en vroegen of ik een ACLA office in Vietnam met/voor ze wilde gaan opzetten! Heb daar maar even over na hoeven te denken, want dat is natuurlijk een kans die ik niet nog een keer zal krijgen! De plannen zijn nog niet allemaal even concreet, maar zoals het er nu naar uitziet verhuis ik dus over een maand of 6 richting Vietnam. In voorbereiding hierop heb ik nu steeds meer verantwoordelijkheden mbt de projecten die we nu in Vietnam doen, en heb dus een behoorlijke steile learningcurve te pakken, aangezien ik veel dingen nog niet eerder heb gedaan. Afgezien van het feit dat ik de afgelopen maand geen normaal weekend heb gehad (naar vietnam voor projecten, overwerken, etc, etc) bevalt het me allemaal erg goed, en als het goed is wordt het vanaf komende week iets rustiger.

 

Vietnam

Ik ben nu dus 2 keer in Vietnam geweest, 1 keer een dagje Hanoi en 2 dagen Thanh Hoa (project) en een keer naar Ho Chi Minh City ( HCMC), het oude Saigon. Mijn eerste indrukken zijn goed. Mijn persoonlijke voorkeur zou wel uitgaan naar wonen en werken in HCMC, Hanoi is in mijn ogen toch nog een beetje te chinees. Maar in beide steden heb ik de scootertjes met hele kippenboerderijen erop en eronder voorbij zien komen scheuren; wel wat anders dan in HK, waar alles strak geregeld is. Op mijn tripjes naar Vietnam heb ik ook kunnen zien dat het buiten de grote steden meteen echt wel een stukje armer is, maar overal zijn wel tekenen van sterke groei – snelwegen onder constructie, nieuwe huizen, billboards voor nwe mega developments, noem het maar op.

Anyway, morgen ga ik weer voor een dag naar HCMC voor een workshop met de client, net zoals dat de komende weken iedere maandag zal gebeuren.

 

Tot slot, ik heb afgelopen week mijn ticket voor mijn vakantie naar Nederland bevestigd, en ik ben 26 Juni tot 4 Juli in Nederland en het lijkt me zeker een goed plan om dan een aantal van jullie weer eens te zien en spreken.

 

Michiel

 

Heb een aantal nwe foto’s (oa van Vietnam) op picassa gezet

Advertenties

Responses

 1. Wat een leuk verslag weer en foto`s ,proficiat met je job straks in Vietnam een hele uitdaging ook.
  Veel succes verder en werk ze ,wat een uren maak je!!!!
  Groetjes,t.Mieke en O.Niek

 2. Gaston, je blog-frequentie ligt nog wel hoger dan die van mij 😉
  Mooie pics van ‘nam, vooral die met je pet!
  tot later

 3. Yo wat een topaanbieding man! Zou heel erg mooi zijn als je richting vietnam gaat… Succes daar! Ltr Riccardo

 4. Leuk Vietnam!
  Vind ik ook best prima om rond september/oktober naar toe te komen 😉

 5. Kokkie!

  Altijd leuk om je ouders over de vloer te hebben! zal de week dat je in NL bent een plekje reserveren om ouderwets kaal te gaan om vervolgens heerlijke karaoke klassiekers in te koppen 🙂 Ben nog niet begonnen met sparen voor Nam, valt een beetje tegen nog met al die nieuwe aankopen voor die hut hier… Maar gaat goed komen! Wil wel eens on site daar komen checken of je het allemaal wel aankan!

  Ik zeg, volhouden en die G….s helemaal gek maken 🙂

  Tot snel weer!

  Waterverf

 6. Kokski! Mooi dingen jongen. Leuk dat je die kans hebt gekregen daar (of willen ze op deze manier verkapt van je af zien te komen 😉 ) Wellicht zien we elkaar deze zomer bij de kroegsluiting oid? speeter

 7. Hey Michiel,

  So, dat is wel een super kans die je gekregen hebt. Leuke foto’s op je picasa trouwens! Vergeleken met dat groene zwembad op de foto was die bak warm water die we in Dubai op ’t dak hadden nog niet eens zo beroerd. Maar er zullen vast nog wel meer zwembaden in Vietnam zijn.
  Anyway, veel succes daar in loempialand

  mzl


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: