Gepost door: michielkoks | zondag, 17 februari, 2008

Chinese New Year w/ Visitors

Hallo allemaal,

Kung hei fat choi! Wat zoveel betekent als “goede wensen en veel rijkdom”. Vorige week was het chinees Nieuwjaar – waarschijnlijk in Nederland door de Chinees op de hoek ook gevierd met de bekende knallende ratelmatten en resulterende rode troep als gevolg…. ik kan je nu uit ervaring vertellen – dat is voor amateurs! (kijk maar naar filmpje (link)in foto album, zorg dat je geluid aanstaat, maar niet te hard 🙂 ) Het Chinees Nieuwjaar is ieder jaar op een andere datum en heeft te maken met maanstanden en gaat in cycli van 12 jaar – dit komend jaar is het jaar van de Rat. (voor geinteresseerden: meer info te vinden op http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_New_Year)

Ik had gedurende het chinese new year bezoek van 5-tal vrienden uit Nederland (zowel jaarclub als senaat) en had een aantal dagen extra vrij genomen om met hen de stad rond te trekken en tourguide uit te hangen (paraplu of stok met vlaggetje was gelukkig niet nodig, hoewel het af en toe in de drukte wel handig was geweest, zeker aangezien mijn gasten het principe van ‘gaatje zien – gaatje opvullen’ en dus anticiperen op de crowd nog niet helemaal onder de knie hadden).

Zondag avond, 2 februari, kwamen eerst Gerben en Wouter, vervolgens Max en Jorn vanuit Nederland en tenslotte Arnout vanuit Singapore aan. Gelukkig hadden ze redelijk getukt in het vliegtuig en niet te veel last van jetlag. Gerben, Wouter en Arnout gewezen op hun riante Guesthouse, welke zeker bijgedragen heeft aan hun “Hong Kong Experience” en Jorn en Max tukte bij mij in het apt ~ franse flatmate had zijn kamer ter beschikking gesteld.

Ik kan de hele week tot in detail gaan beschrijven, maar dan ben ik een paar uur bezig. Waar het op neer komt is dat ik echt een TOPWEEK heb gehad, veel gelachen, een aantal, ook voor mij, nieuwe dingen gezien en het was gewoon super om goede vrienden hier te hebben en te laten zien wat een bizarre en tegelijkertijd relaxte stad Hong Kong is. Variërend van kleine karaoke bars, waar de barman je verteld dat bier niet cool is, tot dodgy underground bars met een overvloed aan Filippino vrouwtjes op zoek naar werk; hoge wolkenkrabbers vol met snelle zakenlui waaronder langs oude trammetjes uit het jaar 1904 mensen van en naar hun werk vervoeren.

Gerben, Wouter en ik hebben redelijk recentelijk een nieuwe digitale spiegelreflex camera gekocht ~ resultaat was dat we in 7 dagen ruim 5 gigabyte aan foto’s hebben gemaakt! Een selectie kun je vinden op mijn fotopagina, deze zeggen hopelijk meer dan het blaatverhaal wat ik hieronder nog zou kunnen zetten ~ kortgezegd voor mij waren er de volgende hoogtepunten:

All you can drink Karaoke bar; Macau ~ Venetian Casino (het op een na grootste gebouw ter wereld – alleen de bloemenveiling in Aalsmeer is groter – met binnen in 3 nagebouwde Venetiaanse grachten!); Fenwicks bar; Flying Pan 4x4x4x4 Monster Pan breakfast en uitbuik sessie achteraf, gamehall racing; Vuurwerk show van ongeveer 23 minuten, en Mongolian Terror Hot Pot from Hell. wellicht kunnen de boys zelf in de comments aangeven wat zij het mooist vonden, dan kan ik dat zelf mee nemen voor het programma dat ik voor het bezoek van mijn ouders in elkaar moet draaien. Een andere invals hoek is ook te lezen op de weblog van arnout – arnoutwagenaar.wordpress.com  (edit: hij beweerde dat hij vandaag ook zijn verhaal af zou hebben, dus wagenaar, typen met je donder!)

Groeten

Michiel

Advertenties

Responses

 1. Je loopt er dan wel als een toerist bij met je camera op je buik, maar het zijn dan ook zeker mooie plaatjes! En dat filmpje vh vuurwerk, bizarrrr!!!

 2. ben uiteindelijk bezweken onder de druk – de weblog is ge-update!
  qua aanbevelingen: monsterpans mogen niet ontbreken in een HK bezoek. Fenwicks lijkt mij minder geschikt.
  overigens sta ik nog steeds te kijken van Wouters mac-capaciteiten. Het lukte mij gisteren wederom niet om een burger te krijgen tijdens ontbijt-uren. Restecp!

 3. Tja, je hebt het of je hebt het niet 🙂

  Het was geniaal! Ik zeg, de Big Bhudda voor Paps en Mams en dat soort geneuzel. Verder natuurlijk de Monster pan en ach, waarom ook niet, gewoon wat karaoke om de lokale sfeer écht mee te krijgen 🙂

  De wandeling van de peak naar beneden zou ik iig skippen, voel af en toe nog een steekje in de kuiten bij de foto’s…

 4. Hoi Michiel

  via hyves (even geen zin in werken, dus ‘doelgericht’ aan het internetlamballen) kwam ik hier. Ben zelf ook een hele 12 uur in HK geweest. De stad, de hitte, de mensen, de gebouwen…. zelfs in 12 uur waren ze zeer indrukwekkend. Wil altijd nog eens terug. Kan me voorstellen dat je wel aan het genieten bent daar! Mooie fotos ook.
  Succes!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: