Gepost door: michielkoks | maandag, 6 augustus, 2007

1e werkdag zit erop!

Dag vriendjes en vriendinnetjes,

Ik ben veilig aangekomen 🙂 Hier een eerste, hopelijk korte, indruk van deze onbeschrijflijke stad. Na een ellendig lange vlucht, gelukkig wel zonder blerende babies, maar helaas ook zonder veel slaap, aangekomen in HK. Omdat ik mijn werkvisum al in mijn paspoort had zitten, besloot ik niet in de gewone douane rij (met 500 mensen) te gaan staan, maar het te proberen bij de HK residents balie – en dat werd geaccepteerd 🙂 was dus binnen 3 minuten door de douane heen 😀 Daarna naar buiten en toen liep ik tegen een muur aan: 33 graden en een vochtigheids % van rond de 80%…… Metro naar de stad genomen en taxi naar hotel. Eerste indrukken vanuit taxi: overal mensen, auto’s, fly-overs midden in de stad en nog meer mensen en auto’s. Maar ja, Hong Kong huisvest 7 miljoen mensen – op een gebied kleiner dan de provincie Utrecht, en 60% daarvan is beschermd natuurgebied…. Na mijn spullen gedumpt te hebben op mijn hotelkamer, alvast even langs het werk gegaan om kennis te maken. Toen ik daar om half zes weer wegging dacht ik handig de MTR (metro) te nemen. Had hier al veel goede verhalen over gehoord – super schoon, altijd op tijd en goedkoop. Deze werden allemaal bevestigd – wat ik me alleen niet gerealiseerd had was dat het vrijdagavond spits was….. ik heb nog nooit ZOVEEL mensen bij elkaar gezien!! niet normaal. Allemaal netjes rechts op de roltrappen stilstaan, zodat, als je haast hebt, je er links voorbij kan stiefelen. Vervolgens op MTR platformen (redelijk) nette rijtjes, maar als er dan, om de 30 seconden (daar kan de NS nog wat van leren) een trein aan kwam rijden was het ‘every man for himself’ om binnen te komen. Als het dan niet gelukt was om je naar binnen te proppen, ging men weer netjes in het gelid staan wachten. redelijk apart. Vrijdag avond meteen op ‘tour’ met Sander (vriend van goede vriend uit santpoort) die me een van de shopping districts van Kowloon liet zien – ook hier zag het weer zwart (of geel) van de mensen – ff een blik geworpen op de indrukwekkende skyline van HK Island (foto’s volgen nog, maar zie ook banner hierboven) en vervolgens om 23.00 gecrashed. 

Zaterdag eerste appartement bekeken – bedrijf betaalt de eerste 2 weken, daarna moet ik het zelf regelen – en alhoewel het een zeer aantrekkelijke optie was, valt het helaas net buiten mijn budget. Vervolgens ff gechilled in het zwembad van hotel – als het er is, zullen we er gebruik van maken ook – had zelfs prive lifeguard, helaas geen P.A. :S  maar daarna dus naar het uitgaansgebied van HK – Lan Kwai Fong. Hier tot een uur of 3 van de heineken’s a €5,- het stuk genoten. Zondag uitgeslapen, nog een apartementje gekeken – wel ok, maar kijk nog even verder en vervolgens vroeg tukken aangezien ik vandaag op tijd op mijn werk wilde zijn. Was zeer ruim van te voren vertrokken, ivm verwachtte drukte in de spits, maar ondanks dat ik 45 min. eerder was vertrokken dan ik noodzakelijk achtte, was ik een half uur te laat op mijn eerste werkdag :D…. ze konden er gelukkig niet zo mee zitten. Office heeft op het moment 42 medewerkers, waarvan het merendeel aziatisch. Redelijk multidisciplinair (boomspecialisten, bestekschrijvers, landschapsarchitecten, ecologen, planners, etc) dus erg interessant. Mijn team bestaat uit een zuid afrikaan – teamleader- en 4 aziaten. 2 daarvan hebben in de UK gestudeerd en gewerkt en kunnen dus gelukkig goed engels. Eerste werkdag was verder niet zo boeiend – relaxed, at ease beetje inlezen, wat photoshoppen en wat andere dingetjes regelen. Morgen beginnen we aan een nieuw project – ben erg benieuwd.

Ik heb geprobeerd het kort te houden, maar dat is niet echt gelukt merk ik…. Voor foto’s – zijn er nog niet zoveel – moet je even op de link hiernaast klikken.

Superdoei!

Michiel

Advertenties

Responses

 1. Yo gast,

  Jij blij dat je geen jankende kiddo’s naast je had, zeker gecompenseerd door de stinkende HKnesen?? Klinkt alsof je je daar prima gaat vermaken in die gezellige drukte! Succes met de eerste dagen aan het echte leven wennen en regel een leuk hok waar nog wat slaapzakken bij kunnen in het voorjaar…

  Later!

 2. Heeej Kokkie!

  Alles gaat goed met je leest ik. Lekker druk en warn daar. Niet te veel zweten heh! Hier ook alles prima. Zit nu even een paar dagen gezellig alleen op wanton. Veel plezier en succes en ik hoor nog wel van je. We skypen nog wel een keer binnenkort.

  Ajuuuuus

 3. hey brother,

  Leuk je eerste verhaal te lezen!
  Ik moet deze week redelijk veel werken dus we missen elkaar steeds op de msn en skype, maar in ’t weekend kletsen we wel ff bij!
  chaauuuu!

 4. Heey Kokkie,

  Veilig aangekomen in de mensenmassa’s zo te lezen. Ik mag aannemen dat jij tussen alle HongKongneesjes wel een weg weet te vinden naar de deuren van de Metro 🙂
  Hopelijk vind je snel een geschikt appartement en wordt je werk meer concreet gedurende de week. Voor je het weet zal je al weer tot over je oren in de deadlines zitten, haha. Als de opdrachten maar leuk zijn!!! Bij mij redelijk rustig, veel mensen nog op vakantie, dus dat schakelt wat lastig zo hier en daar, terwijl ik nu al weet dat september en oktober vreselijk druk gaan worden. Wel erg leuk allemaal, hopelijk ook de eerste tripjes naar het buitenland. Ben benieuwd naar de foto’s en je volgende bericht!

  Groet uit het koude/natte kikkerland!

 5. Heej Kokkie,
  wat leuk om je eerste verhaal uit HK te lezen!!! Het moet daar inderdaad heel indrukwekkend zijn! Geniet van alles en ook succes met acclimatiseren natuurlijk! Jammer dat ik niet op je afscheidsborrel kon zijn, maar we hebben in Italie zeker ook op je geproost!
  x Twatske


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: